Koralovec ježovitý alebo levia hriva (latinsky Hericium erinaceus) je špeciálny druh jedlej huby, ktorá pochádza zo Severnej Ameriky, Európy a Ázie. Vďaka svojmu jedinečnému vzhľadu a mnohým prospešným vlastnostiam je vysoko cenená v kulinárstve a tradičnom bylinkárstve.
V prírode sa vyskytuje na odumretých alebo oslabených kmeňoch listnatých stromov, ako sú duby, buky a bresty. Zvyčajne sa jej darí na jeseň. Má biely alebo krémovo sfarbený huňatý klobúk, skladá sa z dlhých prevísajúcich strapcov, ktoré pripomínajú bradu, ale aj leví hrivu. S pribúdajúcim vekom nadobúda mierne žltkastú farbu.
Levia hriva má jemnú štruktúru a jemnú, mierne orieškovú chuť. Mnohí ľudia ju prirovnávajú k chuti vybraných morských plodov, ako sú homáre alebo kraby. Zvyčajne sa pripravuje vyprážaná na masle, ako prísada do polievok a omáčok alebo ako príloha k zeleninovým jedlám a cestovinám.
Táto huba je už po stáročia dôležitou súčasťou čínskej tradície, kde si vďaka svojim vlastnostiam právom vyslúžila prezývky „potrava pre mozog“ a „inteligentná huba“.
Všetky blahodarné vlastnosti koralovca však treba pripísať jeho výnimočnej výživovej hodnote. Je bohatá na množstvo bioaktívnych látok, ako sú polysacharidy, vitamíny, minerály a aminokyseliny.